2016. május 8., vasárnap

Virág briós



Hozzávalók:

350 g liszt
80 g vaj
2 tojás sárgája
1,5 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
10 g élesztő
35 g só

Öntsük a tejet egy kis tálba, adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot, tegyük hozzá az élesztőt, keverjük össze, és hagyjuk felfutni.
A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a sót, keverjük össze.
Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, tojás sárgákat, vaníliás cukrot, gyúrjuk össze, tegyük hozzá a szobahőmérsékletű vajat és alaposan dolgozzuk ki. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta duplájára emelkedik.

Miután megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, kinyújtjuk, és 5 cm-es köröket vágunk. A körökből hármat egymásra teszünk a képen látható módon és felcsavarjuk, majd középen éles késsel kettévágjuk, így kapunk két virágot.




Addig ismételjük, amíg elfogy a tészta.
Sütőpapírral bélelt formákba rakjuk, amire nem volt formám, muffin formákba raktam hármat,
lekenjük cukros tejjel és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Vaníliás porcukorral beszitáljuk.



Recept Innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók