Tésztája ugyanaz mint a Virágkosár kalácsé
Töltelék:
20 dkg darált mák
1,5 dl tej
15 dkg cukor
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom lereszelt héja
fahéj
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, fahéj ízlés szerint. A tejet forrón ráöntjük és összekeverjük.
Hagyjuk kihűlni, ha kihűlés után hígabb a töltelék, kevés reszelt kekszet vagy zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jó kenhető legyen.
Kinyújtjuk a tészta egyharmadát, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
A megmaradt résszel ízlés szerint diszítjük.
Rozika, ez tökéletes!!!! Akárcsak a virágkosarad is :) Mennyi türelem és szeretet rejtőzik mögöttük :) Ez már művészet!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vicuska, kedves vagy:)Igen,minden benne van!
VálaszTörlés