Sütés előtt
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
3 dl tej
1 egész tojás, 1 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
6 g só
Töltelék:
1 meggybefőtt
1 vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
A töltelékhez a meggybefőtt levében a cukorral megfőzzük a
pudingport, hozzákeverjük a meggyszemeket és hűlni tesszük.
A tésztához a lisztet mélyebb tálba szitáljuk, közepébe kis
mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl cukros langyos tejjel,
kis lisztet keverünk hozzá és hagyjuk felfutni.
Mikor az élesztő felfutott a többi hozzávalóval sima,rugalmas
tésztát dagasztunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, enyhén lisztezett deszkán finoman felgyúrjuk,
és a videón látható módon töltjük és formázzuk.
Felvert tojással lekenjük, hagyjuk kelni a tepsiben, majd
180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük. Még forrón vaníliás
cukros vízzel lekenjük.
Csodálatos!Ica
VálaszTörlésKöszönöm Ica!
Törlés