2016. január 28., csütörtök

Citromos holdacskák, szívek




Hozzávalók:

6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg vaj
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve

Citrom mázhoz: 25 dkg porcukor, citromlé

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, lassanként adagolva a cukrot kikeverem, egyenként hozzákeverem a tojás sárgákat, mindenikkel alaposan kikeverve, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, a citrom levét és héját, végül a tojásfehérjék keményre felvert habját. Közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe (34x22cm) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, megsütjük. Nekem 30 perc, de függ a sütőtől

A mázhoz a porcukrot a citromlével, megnedvesítjük, és addig kavarjuk, míg sűrű, bevonásra alkalmas lesz.
Rásimítjuk a forró tésztára, nem várjuk meg, hogy egészen megszáradjon, mert akkor törni fog a máz, pogácsaszaggatóval félholdakat, vagy linzer kiszúróval különböző formákat vágunk a tésztából.




2 megjegyzés:

  1. Mutatós és finomságos :) biztos hogy kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És egyszerű az elkészítése, finom savanykás, Isteni íze van a citrommáztól!

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók