6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg vaj
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
Citrom mázhoz: 25 dkg porcukor, citromlé
A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, lassanként adagolva a
cukrot kikeverem, egyenként hozzákeverem a tojás sárgákat, mindenikkel alaposan
kikeverve, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, a citrom
levét és héját, végül a tojásfehérjék keményre felvert habját. Közepes méretű sütőpapírral
bélelt tepsibe (34x22cm) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, megsütjük.
Nekem 30 perc, de függ a sütőtől
A mázhoz a porcukrot a citromlével,
megnedvesítjük, és addig kavarjuk, míg sűrű, bevonásra alkalmas lesz.
Rásimítjuk a forró tésztára, nem várjuk meg, hogy egészen megszáradjon, mert akkor törni fog a máz, pogácsaszaggatóval
félholdakat, vagy linzer kiszúróval különböző formákat vágunk a tésztából.
Mutatós és finomságos :) biztos hogy kipróbálom :)
VálaszTörlésÉs egyszerű az elkészítése, finom savanykás, Isteni íze van a citrommáztól!
Törlés