Hozzávalók a mákos tésztához:
8 tojásfehérje
23 dkg cukor
23 dkg darált mák
3 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
Sárga krémhez:
8 tojássárgája
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 és fél vaníliás pudingpor (60g)
30 dkg vaj
Tejszínes krémhez:
10 dkg olvasztott csoki
2 evőkanál porcukor
Tetejére: csoki máz, 6 dkg porcukor, narancslé, mennyit
felvesz, hogy épp nedves legyen.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk
darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk, sütőpapírral
kibélelt, 26x36 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kb. 20 perc
de, függ a sütőtől. Hűlni tesszük.
A krémhez a hozzávalókat a vajon kívül csomómentesre összekeverjük,
és lassú tűzön folytonos keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. Mikor kihűlt a
kikevert vajjal összekeverjük és a mákos tésztára, simítjuk.
A tejszínből és porcukorból kemény habot verünk, és
hozzácsurgatjuk a felolvasztott csokoládét majd a sárga krémre, simítjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, bevonjuk csoki mázzal.
A porcukrot narancslével megnedvesítjük, jól kikeverjük,
habzsákba tesszük és vékony csíkokat húzunk majd hurkapálcikával meghúzogatjuk
minden második sort ellentétes irányban húzzuk. Kihűtve szeleteljük.
Ez egy csodasütemény!!! Nagyon jól mutat és gazdag ízekben, finom lehet. Nemsokára nekiállok, megsütöm :) Hogy ez mennyire csábító :D
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska,érdemes megsütni,nagyon finom és jó nagy adag.
VálaszTörlésImádok minden mákos sütit, így ezt is - előre! :-)
VálaszTörlésNekem is a kedvenceim közé tartoznak a mákos sütemények:)
TörlésDrága Rozika! Minden süteményed egy csoda! Mi csak gyönyörködhetünk benne, nagyon köszönöm, szerintem mindenki nevében mondhatom. :)
VálaszTörlésKérdésem lenne, hogy kinyomtathatnám-e az Orchidea szelet receptjét. Köszönettel: Panni (Egyenlőre még azt sem tudom, hogy lehet?)
Köszönöm szépen,kedves vagy, nagyon örülök kedves szavaidnak:)
TörlésNem tudom lehet-e nyomtatni, ha másként nem megy, másold át a Wordba, onnan biztosan ki tudod,
Köszönöm szépen Rozika. Kimásolom. Puszillak <3
TörlésRozika, milyen a tepsi mérete?
VálaszTörlésVicuska! Köszönöm, hogy rákérdeztél, kifelejtettem a receptből, rögtön be is írom: 26x36 cm.
TörlésKöszönöm, hétvégén szeretném megsütni :) Már alig várom!
VálaszTörlésVicuska!
TörlésSok sikert, majd mond el a véleményed!
Nagyon-nagyon finom sütemény, sajnos csak nagyobb tepsim volt, így laposabb lett a sütim, de sok lett és mind el is fogyott:) Megismétlem a közeljövőben és megosztom a blogomon, hogy minél többen megismerjék.
TörlésÖrülök, hogy tetszett,az nem baj ha laposabb, az a fontos, hogy finom legyen, ismételjed meg, biztosan elfogy.
TörlésCsodaszépek a torták,az Orchidea szeletet biztosak megsütöm.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon finom sütemény, majd mond el, nálatok hogy ízlett?
TörlésA kep láttán ugy ereztem hogy ez a nekem való sutemeny, amíg meg nem lattam a pudingport a sarga kremben. Nem ertem hogy nagy szakacsnok miert hasznalnak pudingport amikor olyan egyszerű egy francia sarga kremet elkesziteni
VálaszTörlésSutotem nem ecer mar de nemlehet meguni koszonom a receptet ☺️
VálaszTörlés