2020. december 26., szombat

Keresztelőre


 



Diós piskóta, diókrémmel töltve, fondant bevonat.

Recept a linkre kattintva

Diós piskóta

Diókrém 

Ehhez a tortához fele mennyiségű krémet készítettem, mint a diókrémnél leírtaknál

4,5 dl tej

9 dkg liszt

25 dkg porcukor

25 dkg darált dió (pörkölve)

25 dkg vaj

2 vaníliás cukor

1/2 dl rum

A lisztet a tejjel csomómentesre elkeverjük, sűrűre főzzük, hűlni tesszük.

A vajat a cukrokkal kihabosítjuk, hozzáadjuk a darált diót és a főzött krémmel kikeverjük, végül hozzákeverjük a rumot.


2 megjegyzés:

  1. Most láttom,hogy fent van az Erik tortája is🙂 Utólag is nagyon köszönjük. Isteni finom volt😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon szívesen, de jó, hogy az emlékek megmaradnak:)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók