2017. december 6., szerda

Krumplis pogácsa, maradék prumplipüréből




Hozzávalók:

500 g krumplipüré
150 g zsír
100 g sütőmargarin
1 tojás
2 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
70 dkg liszt,(mennyit felvesz a tészta, függ a krumplipürétől, nekem 70 dkg kellett a tésztához)

A langyos tejbe feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A krumplipürét tálba tesszük, hozzátesszük a zsírt, margarint tojást, sót, a felfutott élesztőt és lassanként annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy nem túl kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, letakarva duplájára kelesztjük. Mikor megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a hájas tésztát, háromszor kell hajtogatni 20 perces pihentetéssel.
A harmadik hajtogatás után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, lekenjük felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.( 20-25 perc.


2 megjegyzés:

  1. Rozika.
    Ma megsütöttem a pogácsákat,isteni finom lett,nagyon nagy sikere volt,alig maradt belőle.
    Köszi a recepetet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök Lia, nálunk is gyorsan elfogyott, ennyi maradék pürém volt, jó lett volna dupla adag, nem tudtam félre rakni, hogy milyen másnap :)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók