2014. március 11., kedd

Piskótás dobos szelet


Hozzávalók  a tésztához :
 0,5 kg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 kanál híg méz
1 tojás
1 dl tej
kiskanálnyi szalalkáli.

Krémhez :
10 dkg liszt
30 dkg cukor
0,5 l tej
20 dkg vaj
1 vanília cukor.

A tészta anyagait összegyúrjuk,és alaposan kidolgozzuk. 5 részre osztjuk,vékonyra nyújtva egyenként tepsi hátán szép világosra megsütjük.

Elkészítjük a krémet : 30 dkg cukrot szép világosra pirítjuk,hozzátöltünk 0,5 l vizet,a karamellt felolvasztjuk,majd hozzáöntünk 2 dl tejet,és felforraljuk.
A 10 dkg lisztet simára kavarjuk 3 dl hideg tejjel,és a karamellhez öntve sűrűre főzzük.
Ha kihűlt,elkeverjük a habosra kavart vajjal,vaníliával ízesítjük.
A lapokat megkenjük a krémmel,egymásra rakjuk és másnapig hagyjuk puhulni.

Másnap készítünk egy 6 tojásos piskótát : 6 tojás fehérjét felverünk 20 dkg porcukorral kemény habnak,sorra hozzákeverjük a tojások sárgáját és 6 kanál hideg vizet jó alaposan kidolgozva.
Hozzáteszünk 12 evőkanál lisztet 1 sütőport és előmelegített sütőben megsütjük.
Még melegen kettészeljük ,megkenjük lekvárral és felcsavarjuk.

Krém :
 2 vaníliás puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
6 dl tej.
A tejben megfőzzük a pudingot .A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

A kihűlt piskótát ujjnyi szeletekre vágjuk .A tésztát megkenjük a krém felével , szorosan rárakjuk a piskótákat,meglocsoljuk rumos sziruppal,rákenjük a krém másik felét.

2 dl tejszínt 1 halmozott evőkanál kakaóval felverünk kemény habnak,és rákenjük a krémre.

Megszórjuk fehér és barna csokidarával.

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók