Recept Daneza blogjáról, egy kis változtatásokkal.
Hozzávalók :
Sárga laphoz : 6 tojás, 12 kanál porcukor , 12 kanál liszt , 6 kanál víz , 1 sütőpor.
Krém : 500 ml hulala tejszín , 225 ml joghurt , 3 kanál porcukor, 14 g zselatin, 300 g gyümölcs (eper,barack)
Vanília
krém : 4 tojás,150g cukor,60 g keményítő,800 ml hideg tej,1 citrom
reszelt héja, 2 kiskanál vanília aroma (vagy vanília cukor)
14 g zselatin,75 g vaj.
A tésztához a tojásfehérjéket a vízzel és porcukorral felverjük kemény habnak ,sorra hozzáadjuk a tojás sárgákat
mindenikkel alaposan kikavarva ,majd a sütőporral elkevert lisztet .
Zsírozott ,lisztezett tepsiben megsütjük.
Tepsi méret : 26 x 36 cm .
Tejszínhabos
krémhez : A zselatint beáztatjuk 75 ml hideg vízben, aztán gőz fölött
felolvasztjuk ,és hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni.
A joghurtot a
cukorral jól elkeverjük . A tejszínt felverjük kemény habnak
,hozzáadjuk a joghurtot , zselatint és a darabkákra vágott
gyümölcsöket .
(Én kétféle gyümölcsöt használtam ,mivel nem volt elég eprem ,barack kompóttal egészítettem ki )
A vaníliás krémhez : A cukrot a keményítővel összevegyítjük ,hozzáadjuk a jól felvert tojásokat és a hideg tejet .
Jól elkavarjuk aztán gőzfürdőben addig kavarjuk míg egészen kemény lesz. ,aztán belekavarunk egy citrom reszelt héját ,
vanília aromát és a vajat . Újra jól kikavarjuk .
A zselatint feloldjuk 75 ml vízben és a pudingos krémhez adjuk.
Hideg helyre tesszük .
A tésztát hosszában két részre vágjuk , az egyik lapot tálcára helyezzük . Meglocsoljuk gyümölcsös sziruppal ,
rárakjuk a tejszínhabos krémet . Szépen el igazítjuk , rátesszük a
másik meglocsolt lapot ,vékonyan megkenjük eper vagy barack
lekvárral,rákenjük a vaníliás krémet ,
Meghintjük csoki darával (el is maradhat) és kis időre hűtőbe tesszük .
Mikor
a pudingos krém jól rá merevedett a tésztára ,kivesszük a hűtőből
,feloldunk 2 csomag piros torta zselét a tasakon található leírás
szerint és ráöntjük a süteményre .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése