2014. március 9., vasárnap

Finom diós-(mandulás)szelet


Hozzávalók a tésztához : 

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
 21 dkg darált dió 
 1 vanilía cukor 
10 dkg liszt
 6 tojásfehérje 
késhegynyi szódabikarbóna. 

A krémhez : 
6 tojássárgája 
20 dkg porcukor .
 
Másik krémhez :
 10 dkg vaj
10 dkg porcukor
 5 evőkanál rum 
 10 dkg darált dió
2 kanál tej . 

Tetejére 9 dkg vagdalt pirított dió . 

A tésztához a vajat a porcukorral nagyon habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a vanilíát,darált diót,lisztet ,szódabikarbónát és a keményre felvert tojáshabot.Kikent lisztezett (26x36)tepsibe tesszük és világosra megsütjük. 
Amíg a tészta sül ,a 6 tojássárgáját 20 dkg porcukorral nagyon habosra kikeverjük,és rákenjük a megsült forró tésztára,amit visszatolunk a sütőbe,és a lángot takarékra állítjuk,hogy a sárga krém nehogy megbarnuljon.Amikor a tészta teteje száraz,kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. 

Elkészítjük a krémet: A 10 dkg darált diót leforrázzuk 2 kanál tejjel,kihűtjük..A vajat a cukorral habosra keverjük,hozzávegyítjük a rummal elkevert kihűtött diót.,újból kikeverjük,majd rákenjük a tésztára,a sárga krém fölé. 
Elsimítjuk vagy tetszés szerint villával meghúzogatjuk a tetejét,és rászórjuk a pirított diót. 

Rendkívül finom sütemény.Bizonyos alkalmakra akár torta helyett is megfelel. 
Dió helyett lehet mandulát is használni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók