2014. március 19., szerda

Epres-vaníliás szelet



Hozzávalók a tésztához :
 5 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
pici tej
vaj a tepsihez.

A krémhez :
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg eper

A tetejére :3 dl hulala tejszín

Vízgőz felett kikavarjuk a margarint a mézzel,porcukorral és a tojásokkal.Melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát,ha szükséges,pici tejet(én nem tettem,nagyok voltak a tojások )összegyúrjuk és két egyenlő cipót készítünk belőle.Egyenként kinyújtjuk és vajjal megkent,lisztezett tepsi hátán 180  fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk.

A krémhez a pudingport,elkeverjük a cukorral felöntjük a tejjel és megfőzzük.
Az epret megmossuk összetörjük turmix gépben és a pudinghoz adjuk.Mikor kihűlt rákenjük az egyik tésztalapra,beborítjuk a másik lappal.
A tejszínt a habfixálóval összekeverjük ,felverjük kemény habbá és rásimítjuk a sütemény tetejére.Félbevágott eperszemekkel díszítjük.
Egy két órai pihentetés után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók