Hozzávalók:
1 csomag réteslap
6 db kész palacsinta
Almás töltelékhez:
10 dkg reszelt alma (4
db)
5 dkg kekszmorzsa
Ízlés szerint cukor
Fahéj
Meggyes töltelékhez:
1 meggybefőtt
1 meggybefőtt
1 csomag vaníliás puding
5 evőkanál cukor
Diós töltelékhez:
10 dkg darált dió
Baracklekvár
Az almás töltelékhez az almákat
megreszeljük, kissé megdinszteljük, ízlés szerint cukrozzuk, ha szükség
kekszmorzsát keverünk bele, és fahéjjal ízesítjük.
Meggyes töltelékhez, a pudingot a meggy
levében a cukorral megfőzzük, majd belekeverjük a meggyszemeket.
Diós töltelékhez, a darált diót annyi
baracklekvárral keverjük össze, hogy jó kenhető masszát kapjunk.
Ezután a kész palacsintákat megtöltjük a töltelékekkel, majd
feltekerjük. Kivesszük a hűtőből a réteslapot, kiterítjük és megkenjük
olvasztott vajjal. A 3 féle palacsintát piramis alakzatban az egyik
réteslap közepére helyezzük, és feltekerjük. A másik felével ugyanezt csináljuk
a megmaradt 3 palacsintával, így két egyforma batyut kapunk.
Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben szép
aranysárgára sütjük.
Porcukorral beszitáljuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Megjegyzés: A meggyes töltelékből marad meg, de süssünk több
palacsintát, betöltjük vele, kimondottan finom.
Ej, de guszták! Kalocsai létemre ezt a receptet még nem ismertem, így hát várólistás lesz nálam. :)
VálaszTörlésMarisz!
VálaszTörlésAz igazi kalocsai rétes túrós töltelékkel készül,mivel nekem épp nem volt túróm,dióval helyettesítettem,én is az rtl klub reggeli műsorán láttam a tévében.Készítsd el,egy próbát megér,az oldalukon a videót is meg lehet nézni ahogy készítik.