2014. március 3., hétfő

Kalocsai rétes




Hozzávalók:

 1 csomag réteslap
6 db kész palacsinta

Almás töltelékhez:
 10 dkg reszelt alma (4 db)
 5 dkg kekszmorzsa
Ízlés szerint cukor
Fahéj

Meggyes töltelékhez:
1 meggybefőtt
1 csomag vaníliás puding
5 evőkanál cukor

Diós töltelékhez:
10 dkg darált dió
Baracklekvár

Az almás töltelékhez az almákat megreszeljük, kissé megdinszteljük, ízlés szerint cukrozzuk, ha szükség kekszmorzsát keverünk bele, és fahéjjal ízesítjük.

Meggyes töltelékhez, a pudingot a meggy levében a cukorral megfőzzük, majd belekeverjük a meggyszemeket.

Diós töltelékhez, a darált diót annyi baracklekvárral keverjük össze, hogy jó kenhető masszát kapjunk.

Ezután a kész palacsintákat megtöltjük a töltelékekkel, majd feltekerjük. Kivesszük a hűtőből a réteslapot, kiterítjük és megkenjük olvasztott vajjal. A 3 féle palacsintát piramis alakzatban az egyik réteslap közepére helyezzük, és feltekerjük. A másik felével ugyanezt csináljuk a megmaradt 3 palacsintával, így két egyforma  batyut kapunk.

Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Porcukorral beszitáljuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés: A meggyes töltelékből marad meg, de süssünk több palacsintát, betöltjük vele, kimondottan finom.



2 megjegyzés:

  1. Ej, de guszták! Kalocsai létemre ezt a receptet még nem ismertem, így hát várólistás lesz nálam. :)

    VálaszTörlés
  2. Marisz!
    Az igazi kalocsai rétes túrós töltelékkel készül,mivel nekem épp nem volt túróm,dióval helyettesítettem,én is az rtl klub reggeli műsorán láttam a tévében.Készítsd el,egy próbát megér,az oldalukon a videót is meg lehet nézni ahogy készítik.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók