2014. március 9., vasárnap

Tekert túrós gyümölcstorta



Hozzávalók : 1 nyolc tojásos kakaós piskóta

8 tojás
16 evőkanál porcukor
 14 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor.

Krém :
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
1 édes narancs héja és leve
1 csomag zselatin (10 g)
5 dl hulala tejszín
1 csomag habfixáló (8 g )

2 dl tejszín a bevonáshoz,gyümölcsök,1 csomag tortazselé.

8 tojás fehérjét felverünk kemény habbá ,2-3 részletben hozzákeverjük a cukrot,és a habot tovább verjük, míg fényes,kemény lesz.Ekkor egyenként óvatosan belekeverjük a tojássárgákat mindenikkel alaposan kikeverjük és kanalanként a lisztet,sütőport,szitált kakaót,vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.Előmelegített sütőben 26x36 cm-s tepsiben megsütjük.

Elkészítjük a krémet :A zselatint 0,5 dl vízben beáztatjuk.50 dkg tehéntúrót kikeverünk 20 dkg porcukorral,hozzákeverjük a langyosra melegített zselatint.

5 dl hulala tejszínt 1 csomag habfixálóval felverünk kemény habnak,hozzáadjuk a túrós krémhez,hozzátesszük a narancs héját és levét és jól kikeverjük.
A kihűlt tésztát hosszában három egyforma csíkra vágjuk,azután minden csíkot lapjában három részre vágjuk,így 9 csíkunk lesz.A lapok vágott oldalát megkenjük lekvárral,a krémet elosztjuk a lapokon.,és elsimítjuk.Egy csíkot felcsavarunk,és felállítjuk egy tálra,majd jó szorosan köréje csavarjuk a többi csíkot is.Ha kész, a tortát körülcsavarjuk egy vászoncsíkkal,széles szalaggal átkötjük,és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.Ha már jól összeállt,a szalagot levesszük, a tortáról .

2 dl tejszínt felverünk kemény habnak,ízlés szerint megdíszítjük a tortánkat,közepét megrakjuk gyümölcsökkel és egy csomag tortazselét elkészítünk a tasakon található leírás szerint és ráöntjük a gyümölcsökre.


2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók