2014. március 16., vasárnap

Mákos rácsos




Hozzávalók a tésztához:

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojás sárga
1 sütőpor
Tejföl
egy csipet só

Töltelék:                

25 dkg darált mák
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
2 dl tej
3 tojásfehérje
1 csomag sütőpor

A tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Letakarva legalább 1 órát pihentetem, addig elkészítem a tölteléket.

A tojásfehérjéket felverem kemény habnak, a többi hozzávalókat jól összedolgozom, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot.

A tésztát jól átgyúrom, háromnegyed részét kinyújtom, 31x 32 – cm tepsibe teszem, bőven megkenem baracklekvárral, rárakom a tölteléket, szépen elsimítom, a maradék tésztából berácsozom. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm, langyosra hűlve porcukorral beszitálom és szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók