Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojás sárga
1 sütőpor
Tejföl
egy csipet só
Töltelék:
25 dkg darált mák
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
3 tojásfehérje
1 csomag sütőpor
Barack vagy más lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá,
hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Letakarva legalább 1 órát pihentetem, addig
elkészítem a tölteléket.
A töltelékhez a darált mákot, lisztet, cukrot, sütőport a citrom héját elkeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát jól átgyúrom, háromnegyed részét kinyújtom, 31 x 32
– cm tepsibe teszem, bőven megkenem baracklekvárral, rárakom a tölteléket,
szépen elsimítom, a maradék tésztából berácsozom. 180 fokra előmelegített
sütőben megsütöm, langyosra hűlve porcukorral beszitálom és szeletelem.
A tölteléket hogy dolgozom össze?Felfőzöm a tejjel,utána a vaj?Ha liszt is kell bele azt mikor kell bele tenni?Előre is köszönöm a választ.Szép estét!😊
VálaszTörlésKedves Névtelen! Leírtam részletesen, remélem így érthető lesz.
TörlésNagyon köszönöm a részletes leírást! Szép napot!😊😊
VálaszTörlésNagyon szívesen, viszont kívánom! Köszönöm, hogy innen választottál :)
TörlésIsteni lett a mákos rácsos!Nagyon köszönöm!Mindenkinek ízlett!🙃😊🙃🙃🙃😊😊
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett, remélem még lesz ismétlés:)
Törlés