2014. március 16., vasárnap

Mákos rácsos




Hozzávalók a tésztához:

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojás sárga
1 sütőpor
Tejföl
egy csipet só

Töltelék:                

25 dkg darált mák
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
2 dl tej
3 tojásfehérje
1 csomag sütőpor

Barack vagy más lekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Letakarva legalább 1 órát pihentetem, addig elkészítem a tölteléket.

A töltelékhez a darált mákot, lisztet, cukrot, sütőport a citrom héját elkeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.

A tésztát jól átgyúrom, háromnegyed részét kinyújtom, 31 x 32 – cm tepsibe teszem, bőven megkenem baracklekvárral, rárakom a tölteléket, szépen elsimítom, a maradék tésztából berácsozom. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm, langyosra hűlve porcukorral beszitálom és szeletelem.

6 megjegyzés:

  1. A tölteléket hogy dolgozom össze?Felfőzöm a tejjel,utána a vaj?Ha liszt is kell bele azt mikor kell bele tenni?Előre is köszönöm a választ.Szép estét!😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Leírtam részletesen, remélem így érthető lesz.

      Törlés
  2. Nagyon köszönöm a részletes leírást! Szép napot!😊😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, viszont kívánom! Köszönöm, hogy innen választottál :)

      Törlés
  3. Isteni lett a mákos rácsos!Nagyon köszönöm!Mindenkinek ízlett!🙃😊🙃🙃🙃😊😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett, remélem még lesz ismétlés:)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók