2014. március 12., szerda

Epres torta



Hozzávalók a tésztához :
 4 tojás
12 kanál hideg víz
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor .

A tojássárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel ,és habosra kikavarjuk .Hozzávegyítjük a diót ,lisztet ,sütőport ,a tojásfehérjéből vert kemény habot . Kivajazott ,lisztezett kerek kapcsos formában jól átsütjük .

Krém :
 250 gr hulala tejszín
24 g színtelen zselatin
 4 egész tojás
1 vanília cukor
 2,5 dl barack kompót lé ,vagy nektár .

A tejszínt felverjük kemény habnak.
A tojásokat szétválasztjuk ,a fehérjét gőz felett felverjük kemény habnak ,lassanként hozzákavarunk 10 dkg porcukrot ,sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját ,vanília cukrot .
A kompot lében feloldjuk a zselatint és a tojások sárgájához keverjük ,majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot .

A tortalapot egy kerek tálra tesszük , tetejét levágjuk szép egyenletesre ,jól meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal ,vékonyan megkenjük eper lekvárral ,megrakjuk félbevágott eper szemekkel ,rácsatoljuk a kapcsos tortaformát és rátesszük a krémet .
Legalább 2 órát hűtőbe tesszük.

Miután kivettük a hűtőből 250 g hulala tejszínt felverünk kemény habnak ,bevonjuk a torta oldalát és beraggatjuk nápolyiszelet rolókkal .
A torta tetejére habrózsákat nyomunk és egy-egy félbevágott eperszemet nyomunk bele .
Közepét is eperszemekkel díszítjük.

1 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók