2014. március 4., kedd

Sajtos perec-rudak


Hozzávalók :
70 dkg liszt
30 dkg margarin vagy 25 dkg zsír
2 tojás
3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál szalalkáli
1 dl tej,só.

Tetejére sajt

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,illetve zsírral,hozzáadjuk a tejfölt,a langyos tejben feloldott (futtatott) szalalkálit,tetszés szerint sózzuk,beletesszük a két tojás sárgáját,reszelt sajtot és az egészet jól összegyúrjuk.Félujjnyi vastagra kinyújtjuk.A két tojásfehérjét sóval habbá verjük,bekenjük vele a tésztát,perecformával kivágjuk,a darabokat egyenként,reszelt sajtba,szezámmagba,mákba stb. mártjuk.,kizsírozott tepsibe rakjuk,és megsütjük.
Szélek ami a perecvágásnál kiesik,újra összegyúrjuk,kinyújtjuk lekenjük felvert tojással,megszórjuk darabos sóval ,köménnyel,és reszelt sajtot hintünk rá.
Derelye vágóval,rudaknak kivágjuk és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók