2014. március 11., kedd

Lusta rétes


Margitka receptje alapján készült

10 dkg margarint, 3 evőkanál lisztet összemorzsolok és félreteszem.
30 dkg lisztet,2 dl tejföllel csipet sóval összegyúrok és 30 percig pihentetem.
A pihentetett tésztát bőven lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom majd rákenem a margarinos lisztet.Feltekerjük mint a kalácsot és 3 egyenlő részre osztjuk.Utána egyenként tepsi nagyságúra,vékonyra sodorjuk,megkenjük olajjal és rákenjük a tölteléket.

Almás töltelék :50 dkg savanykás alma,8 dkg cukor,5 dkg darált dió,5 dkg zsemle morzsa,1 evőkanál sárgabarack lekvár,őrölt fahéj.

Az almát héjastól lereszelem.Tálban kicsit kinyomkodom a levétől,majd összekeverem a darált dióval,a sárgabarack lekvárral,fahéjjal és annyi cukorral,hogy csak kellemesen édes legyen.

Túrós töltelék : 25 dkg tehéntúró,5 evőkanál porcukor,1 tojás,fél dl tejföl,1 evőkanál búzadara,citromhéj,mazsola

A túrót áttöröm,belekeverem a cukrot,reszelt citromhéjat.Rászórom a búzadarát,majd hozzáadom a tejföllel simára kevert tojássárgát.A tojásfehérjéből kemény habot verek,amit óvatosan a túrómasszába forgatok.Végül belekeverem a mazsolát.

Mákos töltelék :15 dkg darált mák,10 dkg porcukor,5 dkg mazsola,2 evőkanál sárgabarack lekvár,1 evőkanál zsemlemorzsa,1 dl tej.

A darált mákot a tejjel leforrázom,belekeverem a porcukrot,mazsolát.Ezután elkeverem benne a zsemlemorzsát és a sárgabarack lekvárt.

Mindenik töltelék 1 réteshez elegendő.
A rudak tetejét bekenem olvasztott vajjal és előmelegített forró sütőben megsütöm.
Melegen szeletelem,tetejét porcukorral meghintve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók