2014. március 30., vasárnap

Diplomata torta, sütés nélkül




Hozzávalók:
400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 halmozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 fiola citrom, vagy vanília aroma

A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.

A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet elsúroljuk, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.

A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.

A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet, megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük,  legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, igazán mutatós és biztos nagyon finom is :)

    VálaszTörlés
  2. Millye!

    Gyorsan elkészül és tényleg finom.

    VálaszTörlés
  3. Na ez az a torta amit az unokámnak elkészítek a születésnapjára. Minden van itthon a kivi kivételével. És az a jó benne, hogy nem nyári gyümölcsök, hanem a télhez valók. Remélem hasonlítani fog a tiédre egy kicsit. :-) Nem szereti a gyümölcsös sütiket, ezek gyümölcsök kivételével. Nagyon jó,hogy benéztem hozzád!!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Tücsi!
    Nem fogsz csalódni,nálunk nagy kedvenc,a gyümölcsöket tetszés szerint rakhatod,amiket inkább kedvel, akár befőttből is.
    Majd megkukkantom,hogy vagy megelégedve vele!Örülök,hogy benéztél:)))

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók