Hozzávalók a sárga lapokhoz:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A 10 tojássárgáját a porcukorral és kanalanként hozzáadva,a vízzel habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.A masszát megfelezzük,(vagy egybe megsütve kettészeljük)és 180 fokra előmelegített sütőben,két lapot sütünk belőle, 30x40 cm-s sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Fehér lap
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
10 dkg rahát vagy zselés cukorka
10 dkg darabkákra vágott dióbél
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,beleforgatjuk a csokit,rahátot,diót,végül a sütőporral elvegyített lisztet.Ugyanakkora méretű a tepsiben megsütjük.
30 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A 10 tojássárgáját a porcukorral és kanalanként hozzáadva,a vízzel habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.A masszát megfelezzük,(vagy egybe megsütve kettészeljük)és 180 fokra előmelegített sütőben,két lapot sütünk belőle, 30x40 cm-s sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Fehér lap
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
10 dkg rahát vagy zselés cukorka
10 dkg darabkákra vágott dióbél
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,beleforgatjuk a csokit,rahátot,diót,végül a sütőporral elvegyített lisztet.Ugyanakkora méretű a tepsiben megsütjük.
Krém:
9 dl tej
3 tasak vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük,hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral,vaníliás cukorral kihabosítjuk,majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Megtöltjük a lapokat:sárga lap, krém, fehér lap, krém, sárga lap.A tetejét bevonjuk csokimázzal.
Igazán mutatós süti :)
VálaszTörlésMillye!
VálaszTörlésAranyos vagy,köszi szépen:)
Csodásan néz ki és még sosem hallottam róla! Mentettem is, köszönöm. :)
VálaszTörlésNagyon szívesen,én is most készítettem először,nagy kedvenc lett,lesz ismétlése.
VálaszTörlésszerintem 5 dl tej es 2 pudingpor boven eleg lesz a kremhez
VálaszTörlésKedves vassy!
TörlésTudni kell, hogy elég nagy adag, ahhoz viszonyítva van a krém, a képen is látszik, hogy kell ez a krém, de ha Te úgy gondolod, semmi kifogásom, próbáld meg, majd mond el, hogyan jött ki.
Köszönöm szépen nagyon-nagyon tetszik húsvétra elkeszitem !
TörlésNagyon finom! köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy megsütötted, nagyon szívesen!
TörlésImádom ezt a sütit,bár az én nagymamám mindig citromos krémmel töltötte,ezáltal én is!
TörlésEz nagyon finom süti!!kb 10ève nem ettem,de végre megvan a receptje ès hétvegen megcsinàllom ☺
VálaszTörlésJol néz ki.Szentháromságra megsütöm.Egyszer valahol ettem és nagyon izlett.Köszi a receptet.
VálaszTörlésKedves Rozi szeretném megköszönni ezt a receptet is, hát megsütöttem...először tartottam tőle hogy sok munka lesz vele,de nem volt vészes, és a végeredmény mindenért kárpótólt! Nagyon finom lett,és sok van belőle ! Köszönöm !
VálaszTörlésNagyon köszönöm a visszajelzést, és nagyon szívesen a receptet, örülök, hogy elkészítetted és elégedett voltál vele.
Törlés