2014. április 27., vasárnap

Ordás-meggyes pite





Hozzávalók a tésztához:

60 dkg finomliszt
25 dkg vaj
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
1 nagyobb citrom lereszelt héjának fele
10 dkg cukor
1 dl tejföl
1 halmozott evőkanál kakaó

Töltelékhez:

70 dkg orda
2 tojás sárgája
A fél citrom reszelt héja
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
2 tojás keményre felvert habja

1 meggybefőtt
Búzadara
1 tojás a lekenéshez
                                   
A tésztához a hozzávalókat simára összedolgozzuk, két részre vesszük, az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaót, pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a tojások fehérjét felverjük kemény habnak, az ordát villával összetörjük, hozzátesszük a többi hozzávalókat, simára eldolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot.

A kakaós tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük 26x36 cm, meghintjük búzadarával, rásimítjuk a tölteléket, rárakjuk az előzőleg lecsepegtetett meggyszemeket, rátesszük a másik kinyújtott lapot, megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percet, sütjük.





2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók