2020. január 12., vasárnap

Rahátos kifli




Hozzávalók:

70 dkg liszt
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
25 dkg zsír vagy fele zsír fele margarin
1 evőkanál cukor
2 tojás

Töltelék: rahát

A cukrot 1 dl langyos tejben elolvasztjuk, hozzátesszük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet tálba szitáljuk, és a zsírral alaposan elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a zsíros liszthez, hozzátesszük a 2 egész tojást, sót a megmaradt tejet és jól összegyúrjuk, konyharuhával letakarva, hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, kitesszük munkalapra, finoman átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk, mindeniket gömb alakúra formáljuk, majd vékonyra kinyújtjuk, minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebbek lesznek a kiflik. ( Én kb. 30 cm nyújtottam) A kör alakú tésztát 12 darab háromszögre vágjuk fel. A háromszögek szélesebb végére tesszük a csíkokra vágott rahátot, majd óvatosan feltekerjük. 



Tepsire rakjuk, majd 170 fokon szép világosra megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Ebből az adagból 96 db kifli lesz.



4 megjegyzés:

  1. 96 kifli, nem semmi adag, nagyon jól néz ki! Sűrű lekvárral is ízletes lenne, igaz?

    VálaszTörlés
  2. Ez a kifli tészta mindennel tölthető, akár lekvárral, darált dió-lekvár keverékével, mák stb. Mindenképpen nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  3. Szia, Rozi!
    Benéztem hozzád és ismét elámultam, hogy hogyan tudod a süteményeket ilyen szépen felszeletelni? Van erre valami eszközöd? Mert késsel... :( Osszad meg velem, kérlek, a "titkot":) Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Roza!
    Köszönöm, hogy benéztél, a szeletelésnek semmi titka nincsen.Jól lehűtöm a süteményt, ha csokival van bevonva, egy nagyobb csészében annyi vizet forralok fel, hogy ellepje a kés pengéjét. Beleteszem a kést, kb. fél percig hagyom, hogy átmelegedjen,kiveszem, letörlöm róla a vizet és végighúzom a csokin, megjelölöm a szeleteket. Újra vízbe teszem a kést, letörlöm és most a tésztát vágom, úgyhogy egyszerre szépen húzom, nem emelem fel a kést.. Egyszer csíkokra vágom, ha lekvár van benne, a csíkokat oldalra fordítom és úgy szeletelem, akkor nem folyik ki sem a lekvár sem a krém.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók