2020. január 1., szerda

Kókuszkocka - Lamington szelet






Hozzávalók:

350 g liszt
1 sütőpor (10 g)
600 ml tej
200 g cukor
200 g vaj
3 vaníliás cukor
3 tojás
Csipet só

300 g csoki
150 – 200 g kókuszreszelék
Rum

Egy tálban habosra kikeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Sorra hozzáadjuk a tojásokat, mindenikkel alaposan elkeverve majd a liszt felét és összedolgozzuk. Kimérünk 125 g tejet, hozzákeverjük a tésztához. Hozzáadjuk a liszt másik felét, amiben elkevertük a sütőport, és még 125 g tejet. Az egészet összedolgozzuk, majd egy 25 x 35 cm, sütőpapírral bélelt formába öntjük, szépen elsimítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a lap egyenlő kockára vágjuk. Én 4 x 4 darabkákra vágtam.

Elkészítjük a glazúrt:
Egy tálba tesszük a darabosra vágott csokit, hozzáadunk 350 g felforrósított tejet és addig kevergetjük, amíg az egész csoki elolvad, akkor ízlés szerint rummal ízesítjük.
A tésztakockákat villára szúrva belemártogatjuk a csokiba, lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk kókuszreszelékbe, így folytatjuk, amíg az összes tésztát bevontuk.

Még van egy Kókusz kocka receptem, annak mézes a tésztája és  házilag készített mázba van forgatva, nem csokiba.
Receptjét ezen  a linken találod. Kókusz kocka


2 megjegyzés:

  1. Milyen gyönyörű sárga a tésztája! Nem ismertem rá a Lamington nevet, jól hangzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, házi tojásból készült, már kedveskednek a pipijeim, tudják most kell a legjobban:)
      Lamington szelet, az ausztrál eredetijét hívják Lord Lamington után.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók