Ennek a kiflinek az elkészítéséhez Illéskrisz -től kaptam az ötletet, mikor megláttam nála a Copfos kifliket, azonnal tudtam,hogy hamarosan sor kerül rá, máris elkészítettem,élvezet volt velük dolgozni.Én a foszlós kalács receptemet használtam,általában ezt a bevált receptet használom a kalácsoknál.
Hozzávalók 20 darabhoz:
5 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
10 dkg vaj
2 tojás, kettőnek a sárgája
5 dl tej
Tölteléknek:kemény lekvár,én áfonyát használtam.
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt,
felöntjük kevés cukros tejjel, hagyjuk felfutni, amikor felfutott az élesztő, hozzátesszük
a felvert tojásokat és a többi hozzávalókat a vaj kivételével, majd jól
kidagasztjuk, végül hozzádolgozzuk a langyosra megolvasztott vajat.
Letakarva kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, jól
átgyúrjuk és 20 egyenlő részre, osztjuk.
Mindeniket gombóccá
formázzuk, majd egyenként ovális alakúra nyújtjuk, majd annyi helyen vágjuk
be ahányas fonást, szeretnénk készíteni, majd összefonjuk.(Én 3-4-5-6 fonást készítettem.)
A tészta felső felére lekvárt
teszünk és feltekerjük kifli alakúra, a copf végét az alsó részen hagyjuk,így nem nyilik ki sülés közben.. Felvert tojással lekenjük, hagyjuk kelni
a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kivettük a sütőből,
cukros vízzel lekenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése