2014. március 4., kedd

Fagyi szelet

Tészta hozzávalói:
4 db tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
15 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só.

A tojások sárgáját a porcukorral, vízzel habosra kikeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm.

Krém:
3 db tojássárgája
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag margarin
2 vaníliacukor.

A tejet elkeverem a liszttel, tojássárgájákkal, sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem.

Hab:
2 csomag tejszínhabpótló port
3 dl tejjel keményre felverek, és rásimítom a krémre.

A tetejére csokit reszelek.



1 megjegyzés:

  1. Tetejére tejszinhab helyett, a krémből megmaradt tojásfehérje cukorral gőz felett felverve

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók