Tészta hozzávalói:
4 db tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
15 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só.
A
tojások sárgáját a porcukorral, vízzel habosra kikeverem, beleszórom a
darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A
tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem.
Előmelegített sütőben megsütöm.
Krém:
3 db tojássárgája
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag margarin
2 vaníliacukor.
A
tejet elkeverem a liszttel, tojássárgájákkal, sűrűre főzöm. A porcukrot
a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a
főzött krém, a kettőt összekeverem.
Hab:
2 csomag tejszínhabpótló port
3 dl tejjel keményre felverek, és rásimítom a krémre.
A tetejére csokit reszelek.
Tetejére tejszinhab helyett, a krémből megmaradt tojásfehérje cukorral gőz felett felverve
VálaszTörlés