2014. március 9., vasárnap

Néró



Hozzávalók :
30 dkg rama sütőmargarin
 4 tojás
 30 dkg porcukor
 50 dkg liszt ,
1 csomag vanília cukor
 1 kisebb citrom reszelt héja.
 1 mokkáskanál szódabikarbóna .

Töltelék :
1 cs vanília puding
 3 dl tej
10 dkg vaj
 10 dkg porcukor .

Tetejére : 10 dkg csokoládé

A margarint habosra keverjük a porcukorral , egyenként hozzáadjuk a tojásokat ,mindenikkel alaposan kikeverve, majd a lisztet a szódaporral , a citrom héjat,vanília cukrot .

Nyomózsákba töltjük , sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol (mert megnőnek ,elterjednek) kis félgömböket , vagy piskóta alakú formákat nyomunk.
Előmelegített sütőben , közepes lángon Szép aranysárgára sütjük..

Elkészítjük a krémet : A pudingot 3 dl tejben megfőzzük ,hűlni tesszük .
A vajat habosra keverjük a porcukorral ,kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot .

A megsült Nérókat szorosan egymás mellé rakjuk , rácsurgatjuk a gőz felett megolvasztott csokoládét , miután megkötött a csokoládé , kettőt kettőt összeragasztunk a krémmel (de lehet lekvárral is )

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók