2014. március 9., vasárnap
Néró
Hozzávalók :
30 dkg rama sütőmargarin
4 tojás
30 dkg porcukor
50 dkg liszt ,
1 csomag vanília cukor
1 kisebb citrom reszelt héja.
1 mokkáskanál szódabikarbóna .
Töltelék :
1 cs vanília puding
3 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor .
Tetejére : 10 dkg csokoládé
A margarint habosra keverjük a porcukorral , egyenként hozzáadjuk a tojásokat ,mindenikkel alaposan kikeverve, majd a lisztet a szódaporral , a citrom héjat,vanília cukrot .
Nyomózsákba töltjük , sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol (mert megnőnek ,elterjednek) kis félgömböket , vagy piskóta alakú formákat nyomunk.
Előmelegített sütőben , közepes lángon Szép aranysárgára sütjük..
Elkészítjük a krémet : A pudingot 3 dl tejben megfőzzük ,hűlni tesszük .
A vajat habosra keverjük a porcukorral ,kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot .
A megsült Nérókat szorosan egymás mellé rakjuk , rácsurgatjuk a gőz felett megolvasztott csokoládét , miután megkötött a csokoládé , kettőt kettőt összeragasztunk a krémmel (de lehet lekvárral is )
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom :) Imádjuk :)
VálaszTörlésKöszi Millye,nálunk inkább az unokák kedvéért készítem,sokáig eláll.
VálaszTörlés