2014. március 11., kedd
Hidacskák
Hozzávalók :
35 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg zsír
8 dkg cukor
1 vanília cukor
1 tojás
késhegynyi szódabikarbóna
citromhéj.
Tetejére : 1 tojás,cukorral kevert vagdalt dió.
A tésztát összegyúrjuk,jól kidolgozzuk.Félórai pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk,éles késsel 2x8 cm-es darabokra vágjuk.Felvert tojással megkenjük,megszórjuk cukros dióval,és gömbölyű aljú bordás formát lefordítva a szeleteket rárakjuk,és szép sárgára sütjük.
Akinek nincsen ilyen formája,helyettesítheti őzgerinc formával is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De régen ettem, mi otthon, fakéregnek neveztük :)
VálaszTörlésköszi,hogy eszembe juttattad!