2014. március 15., szombat

Néger kocka


Hozzávalók a tésztához:
 4 tojássárgája
25 dkg cukor
10 dkg vaj
25 dkg liszt
3 kanál kakaó
5 dkg vaj.

A tojások sárgáját a 10 dkg vajjal és 25 dkg cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a szitált kakaót ,a sütőport ,majd felváltva ,kis adagokban a tejet és a lisztet. Nagy tepsiben ( 26x36 cm) vékony tésztának megsütjük.
Amíg sül ,a tojások fehérjéből kemény habot verünk , belekeverjük a cukrot , majd gőz fölé állítva addig verjük míg selymes , súlyos és egészen kemény lesz .
A forró habot rásimítjuk a megsült de még meleg tésztára , megszórjuk reszelt csokoládéval ,vagy csoki darabkákkal .Kockákra vágva tálaljuk .

Megjegyzés : Az eredeti recept így írja : A forró habot rásimítjuk a megsült tésztára ,és a tepsit visszatoljuk a sütőbe,5 perc múlva a lángot kioltjuk ,és anélkül hogy a sütő ajtaját kinyitnánk ,a tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.

Én nem szoktam visszatenni a sütőbe mert akkor nem tudom szépen szeletelni , törni fog a hab. Döntse el ki- ki maga , hogyan készíti.

Lehet tenni csokoládémázat ,én a darát jobban szeretem .

Máz : 3 evőkanál cukor ,2 kanál kakaó ,5 dkg vaj.
A cukrot a kakaóval és 2-3 evőkanál vízzel elkavarjuk ,és sűrűre főzzük .Amikor már pöfékelve forr ,levesszük a lángról ,hozzáadjuk a vajat ,és addig kavarjuk , amíg hűlni és vastagodni kezd ,akkor gyorsan bevonjuk vele a süteményt .
Miután a máz rámerevedett kockákra vágjuk .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók