Hozzávalók a tésztához:
4 tojássárgája
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
25 dkg liszt
3 kanál
kakaó
2 dl tej
Fél csomag
sütőpor (6 g)
Tojáshab:
4
tojásfehérje
25 dkg cukor
Máz:
20 dkg
porcukor
3 evőkanál
tej
5 dkg vaj
3 evőkanál
kakaó
Elkészítés:
A tojások
sárgáját a vajjal, porcukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk
az átszitált kakaót, sütőport, majd felváltva kis adagokban a tejet és a
lisztet.
22 x 32 cm
tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Érdemes
tűpróbát venni, hogy biztosak legyünk, hogy szépen megsült.
Amikor
kivesszük a sütőből forrón lekenjük baracklekvárral.
Elkészítjük a habot:
A tojások fehérjét lassan adagolva a cukrot felverjük, majd gőz fölé
állítva addig verjük, amíg szép selymes kemény lesz a hab. A forró habot rásimítjuk a tésztára,
majd kihűlve bevonjuk csokoládémázzal, hűvös helyen hagyjuk, amíg a máz szépen
megköt, majd tetszés szerint szeleteljük.
A mázhoz a
tejet felforrósítjuk, beletesszük a porcukrot, kakaót, vajat és jól kikeverjük,
majd rásimítjuk a habra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése