2014. március 15., szombat

Néger kocka





Hozzávalók a tésztához:

4 tojássárgája

25 dkg porcukor

10 dkg vaj

25 dkg liszt

3 kanál kakaó

2 dl tej

Fél csomag sütőpor (6 g)


Tojáshab:

4 tojásfehérje

25 dkg cukor


Máz:

20 dkg porcukor

3 evőkanál tej

5 dkg vaj

3 evőkanál kakaó


Elkészítés:

A tojások sárgáját a vajjal, porcukorral habosra kikeverjük.

Hozzáadjuk az átszitált kakaót, sütőport, majd felváltva kis adagokban a tejet és a lisztet.

22 x 32 cm tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát venni, hogy biztosak legyünk, hogy szépen megsült.

Amikor kivesszük a sütőből forrón lekenjük baracklekvárral.

Elkészítjük a habot: 

A tojások fehérjét lassan adagolva a cukrot felverjük, majd gőz fölé állítva addig verjük, amíg szép selymes kemény lesz a hab. A forró habot rásimítjuk a tésztára, majd kihűlve bevonjuk csokoládémázzal, hűvös helyen hagyjuk, amíg a máz szépen megköt, majd tetszés szerint szeleteljük.

A mázhoz a tejet felforrósítjuk, beletesszük a porcukrot, kakaót, vajat és jól kikeverjük, majd rásimítjuk a habra.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók