Hozzávalók a kakaós laphoz:
8 tojás
30 dkg liszt
30 dkg cukor
1,2 dl olaj
1,2 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor
Diós lap hozzávalói:
8 tojásfehérje
30 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 sütőpor
1 üveg 7 dl-es meggybefőtt
Krém:
8 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 vaníliás cukor
Tetejére:
15 dkg csokoládé
3 evőkanál étolaj
A barna tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, kanalanként
hozzáadagolva a tejet és az étolajat, a sütőporral és átszitált kakaóval
elkevert lisztet, végül a tojások keményre felvert habját.
Sütőpapírral bélelt 26x36 cm-es formába simítjuk és 180 fokra előmelegített
sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
A diós laphoz a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, a
darált diót, lisztet, sütőport elkeverem, és a tojásfehérjéhez keverem.
Ugyanabba a sütőpapírral bélelt formába simítjuk, amiben a kakaós lapot
sütöttük, tetején egyenlően elosztjuk a lecsepegtetett meggyszemeket és 180
fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, vaníliás cukrokkal, vízgőz fölött jó
krémesre kikeverjük, legalább 15 perc, hogy besűrűsödjön, és hűlni tesszük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tojásos krémmel kikeverjük.
A kakaós lapot kettészeljük, tálcára helyezzük, meglocsoljuk rummal
ízesített sziruppal, rásimítjuk a krém felét, rátesszük a diós lapot, rákenjük
a krém másik felét, és a kakaós lap másik felét, amit szintén
meglocsoltunk rumos sziruppal.
Vízgőz fölött összeolvasztjuk az étolajat a csokoládéval és rákenjük a
süteményre. Kihűlve tetszés szerint szeleteljük.
Nagyon kiadós finom sütemény, akár torta helyett is megfelel.
Ezzel a süteménnyel a Receptneked oldalon
találkoztam, első látásra nagyon megtetszett, viszont a hozzávalókon
változtattam, úgy írtam le ahogy én készítettem.
A link alapján el lehet jutni az eredeti recepthez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése