2016. november 5., szombat

Királyfi szelet





Hozzávalók a kakaós laphoz:

8 tojás
30 dkg liszt
30 dkg cukor
1,2 dl olaj
1,2 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor

Diós lap hozzávalói:

8 tojásfehérje
30 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 sütőpor
1 üveg 7 dl-es meggybefőtt

Krém:

8 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 vaníliás cukor

Tetejére:
15 dkg csokoládé
3 evőkanál étolaj

A barna tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadagolva a tejet és az étolajat, a sütőporral és átszitált kakaóval elkevert lisztet, végül a tojások keményre felvert habját.
Sütőpapírral bélelt 26x36 cm-es formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.

A diós laphoz a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, a darált diót, lisztet, sütőport elkeverem, és a tojásfehérjéhez keverem.
Ugyanabba a sütőpapírral bélelt formába simítjuk, amiben a kakaós lapot sütöttük, tetején egyenlően elosztjuk a lecsepegtetett meggyszemeket és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba.

A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, vaníliás cukrokkal, vízgőz fölött jó krémesre kikeverjük, legalább 15 perc, hogy besűrűsödjön, és hűlni tesszük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tojásos krémmel kikeverjük.

A kakaós lapot kettészeljük, tálcára helyezzük, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, rásimítjuk a krém felét, rátesszük a diós lapot, rákenjük a krém másik felét, és a  kakaós lap másik felét, amit szintén meglocsoltunk rumos sziruppal.

Vízgőz fölött összeolvasztjuk az étolajat a csokoládéval és rákenjük a süteményre. Kihűlve tetszés szerint szeleteljük.

Nagyon kiadós finom sütemény, akár torta helyett is megfelel.

Ezzel a süteménnyel a Receptneked oldalon találkoztam, első látásra nagyon megtetszett, viszont a hozzávalókon változtattam, úgy írtam le ahogy én készítettem.
A link alapján el lehet jutni az eredeti recepthez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók