Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
Baracklekvár a felcsavaráshoz
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 részletben
hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, amíg fényes kemény lesz.
Ekkor egyenként, óvatosan belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként az
átszitált lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Amikor ezzel kész vagyunk a tésztát, megfelezzük, az egyik
részbe óvatosan beleszitáljuk a kakaót.
A tésztát két habzsákba szedjük.
Nagy tepsibe (40x28) sütőpapírt teszünk, és átlósan csíkokban
felváltva, egy sima és egy kakaós csíkot húzunk.
180 fokon megsütjük, miután kivettük a sütőből, még forrón,
konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk. Mikor langyosra hűlt kicsavarjuk,
megkenjük baracklekvárral és visszacsavarjuk, miután teljesen kihűlt
szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése