2014. március 20., csütörtök

Csíkos piskóta







Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

Baracklekvár a felcsavaráshoz

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 részletben hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, amíg fényes kemény lesz. Ekkor egyenként, óvatosan belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Amikor ezzel kész vagyunk a tésztát, megfelezzük, az egyik részbe óvatosan beleszitáljuk a kakaót.
A tésztát két habzsákba szedjük.
Nagy tepsibe (40x28) sütőpapírt teszünk, és átlósan csíkokban felváltva, egy sima és egy kakaós csíkot húzunk.

180 fokon megsütjük, miután kivettük a sütőből, még forrón, konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk. Mikor langyosra hűlt kicsavarjuk, megkenjük baracklekvárral és visszacsavarjuk, miután teljesen kihűlt szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók