Csoki kosárkához szükség van:
Étcsokoládéra, körülbelül 200 g fehér csoki, egy kisebb tálkára háztartási alufóliára.
A tálat kívülről bevonjuk alufóliával.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, úgyhogy, éles
késsel vágjuk a csokoládét apró darabokra, így az egyenletesen fog megolvadni.
Egy főzőedényre, amibe kevés vizet töltöttünk, tegyünk egy
hőálló tálat, beletesszük a csokoládét, a vizet lassú tűzön melegítsük. A tál a
vízzel nem érintkezhet.
Lassan melegítsük a csokoládét, amíg meg nem olvad és egészen
sima nem lesz, közben kevergetjük, ha nagyon kemény adjunk hozzá étolajat, 100 g csokihoz 2 evőkanállal,
de ha túl sűrűnek találjuk, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal.
Levesszük a tűzről, töltsük egy nyomózsákba, és az
alufóliával bevont tálat ízlés szerint behúzzuk, majd a szélére peremet
készítünk.
Hagyjuk rajta megdermedni, esetleg hűtőbe is tehetjük, mikor
jól megdermedt a csokoládé, óvatosan levesszük a tálról.
A csoki gallérhoz, fehér és barna csokira van szükség.
A táltól annyi maradt meg,hogy ide is elég volt, barna csokiból 300 g-ot olvasztottam fel,nem kellett mind,az unokák örültek neki.
Celofán papírból kivágtam olyan hosszúság és magasságút,
mint amekkora a torta.
Sütőpapírból kivágtam a mintát, amit a celofánra ráhelyeztem,
majd végighúztam az olvasztott fehér csokoládéval, óvatosan leemeltem a
sütőpapírt, majd hagytam a csokit megdermedni.
Akkor felolvasztottam a barna csokit és egyenlően
rásimítottam a fehér csokira. Kissé hagytam szikkadni, mikor már nem folyós,
szépen megszilárdult, de még jó engedékeny, óvatosan a torta köré simítom,
hagytam, hogy jól megkeményedjen, majd lehúztam róla a celofánpapírt. Ha nem sikerül
szépen összeilleszteni, kevés olvasztott csokival, lehet kijavítani.
Csodaszép lett a csokitálkád és a rózsád is :)
VálaszTörlésMillye!
VálaszTörlésKöszi szépen, ez csak árnyék a Te műveid mellett.