2014. március 9., vasárnap

Bécsi kocka



Hozzávalók :
Sárga tészta – 10 tojássárgája,20 dkg porcukor, 13 evőkanál víz,30 dkg liszt, 1 sütőpor.
Fehér tészta - 10 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor,10 dkg csokoládé.
Krém : 2 vaníliás puding,6 dl tej,2 cs vaj (40 dkg),20 dkg porcukor,1 citrom héja és leve.

Sárga tésztához a tojássárgákat fehéredésig kikavarjuk a porcukorral,lassanként hozzátesszük a vizet majd a lisztel elkevert sütőport.
Kizsírozott lisztezett 26x36-os tepsiben előmelegített sütőben megsütjük.

Fehér tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük ,hozzátesszük a porcukrot és még úgy is verjük míg jó kemény lesz. Káposzta reszelőn lereszeljük a csokoládét és a sütőporral együtt belekeverjük a habba..Ugyanabban a tepsiben megsütjük,nagyon lassú tűznél,hogy tudjon a hab kiszáradni.

Elkészítjük a krémet : A tejben megfőzzük a pudingot,hűlni tesszük .A vajat habosra keverjük a porcukorral kanalanként hozzárakjuk a kihűlt pudingot,a citrom héjat és a levét.

A sárga lapot kettészeljük,az egyiket meglocsoljuk rumos sziruppal,a krémből félreveszünk annyit hogy a tészta tetejét bekenjük ,a többit kettőbe osszuk és az egyik felét rákenjük a sárga lapra. Erre rátesszük a fehér lapot,rá a krém,és a rumos sziruppal meglocsolt sárga lap.
A félretett krémet rákenjük a tetejére ,megszórjuk kókuszreszelékkel és ízlés szerint díszítjük de úgy is maradhat .
Szeletnek is lehet készíteni.

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók