Hozzávalók:
Kakaós piskóta
4 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
7 evőkanál finomliszt
1 evőkanál sötét színű kakaó
Fehér tészta
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg darabosra vágott dió
5 evőkanál finomliszt
Krém
5 tojás sárgája
25 dkg cukor
1 csokis pudingpor
25 dkg vaj
Tetejére:
Fehér csoki darabkák
A piskótához a tojás sárgákat a cukorral kanalanként
adagolva a vizet, kikeverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót, majd a
tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt 26x36 cm, tepsiben 180 fokon
megsütjük. Hűlni tesszük.
A fehér tésztához a tojásfehérjéket a cukorral felverjük
kemény habnak, hozzátesszük a darabosra vagdalt dióbelet, majd az átszitált
lisztet, óvatosan összeforgatjuk, és ugyanakkora tepsiben sütjük meg, 180
fokon, mint a kakaós piskótát.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, pudingporral lassan
adagolva a tejet elkeverjük, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük majd hűlni,
tesszük.
A vajat jól kikeverjük, végül a kihűlt pudingos krémhez
keverjük.
A barna piskótát megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a
fehér tésztát, rásimítjuk a megmaradt krémet, és hűtőbe tesszük.
A cukrot egy serpenyőben meg karamellizáljuk, amikor szép
aranyszínű hozzáadjuk a dúrvára darabolt diót, lazán összekeverjük, majd kitesszük
egy megolajozott celofán papírra. Hagyjuk kihűlni, keményebb nylon zacskóban,
lapítón apróra összetörjük, ráhintjük a tésztára, sodrófával finoman végig megyünk
rajta, megszórjuk fehér csoki darabkákkal, ez el is maradhat.
Nagyon ki kell hűteni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése