Hozzávalók:
4 tojás
4 halmozott evőkanál cukor
1 citrom
½ Teáskanál sütőpor
Porcukor a beszóráshoz
Lekvár vagy mogyorókrém a töltéshez, csoki darabkák a díszítéshez.
A vajat langyosra felolvasztjuk.
A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk
a citrom lereszelt héját és levét (70 ml) majd folyamatosan hozzákeverjük a
vajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habnak és
hozzáforgatjuk az előző masszához.
A tésztát zsiradékkal kikent, lisztezett mini kuglófformákba
rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kihűltek, megszórjuk porcukorral, hogy kapósabb
legyen, a közepüket megtölthetjük lekvárral vagy mogyorókrémmel és megszórjuk
csoki darabkákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése