Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 teáskanál porcukor
1 egész tojás 1 sárgája
1 teáskanál só
Tölteléknek: szalámi szeletek, sajt ( lehet virslit is tenni, szendvics sajttal becsomagolva)
A lisztet átszitáltam és közepébe, kis mélyedésbe
belemorzsoltam az élesztőt, megszórtam a porcukorral és felöntöttem 1 dl langyos tejjel. Hagytam,
hogy felfusson az élesztő, hozzáadtam az összes hozzávalókat és jó alaposan
kidagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem.
Miután megkelt a tészta, enyhén lisztezett nyújtódeszkára
tettem, kicsit átgyúrtam és nyolc részre osztottam. Kis golyókat formáztam, egyenként
kissé ellapítottam és egy nyújtófával háromszög alakúra nyújtottam.
Szélesebb
felére rátettem a félbevágott szalámi szeleteket, megraktam reszelt sajttal,
felcsavartam, egy kicsit megsodortam és a csücskével az alján tepsibe raktam.
Hagytam pihenni 25-30 percet, langyos vízzel megfújtam, megszórtam reszelt
sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem.
Nagyon finomak ezek a kiflik, belül lazák, foszlósak, kívül ropogós, gyerekeknek tízóraira, uzsonnára nagyon megfelel, elég nagyok, 24 cm hosszúak.
Ez a recept is kipróbálásra vár.
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki.
Az is,majd meglátod, nektek épp elég ez az adag,nálunk kézbe sem jutott.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés