Hozzávalók a diós laphoz:
6 tojásfehérje
Csipet só
200 g cukor
200 g darabosra vágott dió
5 halmozott evőkanál liszt
Krémhez:
6 tojássárgája
230 g cukor
1 vaníliás pudingpor
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál Nescafé (Brasero)
3 dl tej
250 g vaj
Tetejére:
100 g cukor
50 g darabosra vágott dió
Elkészítés:
A tésztához, a diót
darabokra vágjuk és gyengén megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral
felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót,
és sütőpapírral bélelt 34x21 cm tepsibe simítjuk.180 fokra előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni tesszük.
Amíg hűl a tészta,
elkészítjük a krémet.
A krémhez a tojás sárgákat,
cukrot, pudingot elkeverjük, hozzátesszük a kakaót és a kávét. Hideg tejjel elkeverjük és alacsony hőfokon
folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Levesszük a tűzről, fedjük le
fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük
hozzá a kihűlt krémet.
A kristálycukrot egy
serpenyőbe tesszük és addig karamellízáljuk amíg szép aranyszínű, és méz
sűrűségű lesz, akkor hozzáadjuk a durvára darabolt diót, lazán összekeverjük.
Nyújtó deszkára celofán vagy sütőpapírt teszünk, kicsit megolajozzuk, és arra
kitesszük, kicsit elnyújtjuk, kihűlés után nyújtófával összetörjük.
A tésztalapra rárakjuk a
kihűlt krémet, szépen elsimítjuk és rászórjuk a karamelles diót.
Jól lehűtve, tetszés
szerinti darabokra szeleteljük.




Ó, ez nagyon finom lehet, gyönyörű!
VálaszTörlésAzok a kis figurák mennyire aranyosak 🥰