Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás
200 g cukor
2 vaníliás
cukor
Csipet só
300 g liszt
1 sütőpor
180 ml olaj
180 ml tej
Almás
töltelékhez:
2 kg alma
100 g cukor
½ evőkanál
fahéj
1 citrom
leve
Elkészítés:
Az almával
kezdjük, hogy legyen ideje kihűlni, amíg a tésztával dolgozunk.
A megmosott
almákat meghámozzuk, magházát kiszedjük és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy lábasban
dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, és addig pároljuk amíg elfövi a
levét, hozzáadjuk a fahéjat, cukrot az almától függően (ha édes az alma, akkor
kevesebb vagy nem kell cukor hozzá) Összekeverjük és szűrőbe tesszük, hogy ha maradt
egy kevés lé lecsepegjen.
A tésztához
a szoba hőmérsékletű tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, cukrot, vaníliás
cukrokat és fehéredésig, tejföl sűrűségűre keverjük. Ekkor tovább keverjük vékony
sugárban hozzáadva az olajat majd a tejet.
A liszthez hozzákeverjük
a sütőport és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához.
Két részre
osztjuk, az egyik részt sütőpapírral bélelt 25x40 tepsibe tesszük, szépen
elsimítjuk és tíz percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Tíz perc
eltelte után kivesszük a sütőből, és szép egyenlően rárakjuk a kihűlt almát,
majd ráöntjük, a tészta másik felét elsimítjuk, visszatesszük a sütőbe, és 25
percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna lesz a teteje.
Hagyjuk
teljesen kihűlni majd tetszés szerint szeleteljük, porcukorral beszitálva
tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése