Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
100 g cukor
1 vaníliás cukor
70 ml tej
140 g liszt
60 ml olaj
7 g sütőpor
Mázhoz:
100 g étcsokoládé
1 teáskanál kakaópor
50 g cukor
1 teáskanál instant Inka kávé
30 g vaj
1 evőkanál keményítő
200 ml tej
Díszítéshez: Csoki forgács
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig
keverjük, vékony sugárban hozzákeverjük az olajat, majd fokozatosan a tejet.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan
összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt 18x27 cm formába öntjük, szépen
elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Máz elkészítése:
Egy lábasban a kakaóport és a kávét tejjel elkeverjük,
hozzáadjuk a vajat és a csokoládét majd összeolvasztjuk.
A kihűlt tésztát villával megszurkáljuk, és ráöntjük a máz
felét.
A megmaradt mázhoz hozzáadjuk a keményítőt és pudingos állagúra főzzük, majd ráöntjük a süteményre, szép egyenlően elsimítjuk,
kihűtjük.
Miután teljesen kihűlt megszórjuk csoki forgáccsal.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése