2025. november 21., péntek

Csokis kevert sütemény

 


Hozzávalók a tésztához:

2 tojás

100 g cukor

1 vaníliás cukor

70 ml tej

140 g liszt

60 ml olaj

7 g sütőpor


Mázhoz:

100 g étcsokoládé

1 teáskanál kakaópor

50 g cukor

1 teáskanál instant Inka kávé

30 g vaj

1 evőkanál keményítő

200 ml tej


Díszítéshez: Csoki forgács


Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, vékony sugárban hozzákeverjük az olajat, majd fokozatosan a tejet.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt 18x27 cm formába öntjük, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Máz elkészítése:

Egy lábasban a kakaóport és a kávét tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét majd összeolvasztjuk.

A kihűlt tésztát villával megszurkáljuk, és ráöntjük a máz felét.

A megmaradt mázhoz hozzáadjuk a keményítőt és pudingos állagúra főzzük, majd ráöntjük a süteményre, szép egyenlően elsimítjuk, kihűtjük.

Miután teljesen kihűlt megszórjuk csoki forgáccsal.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók