2013. január 8., kedd

Linzer






Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojássárga
reszelt citromhéj
1 sütőpor.

A lisztet egy mély tálba szitáljuk.Hozzáadjuk a cukrot,reszelt citromhéjat.A puha vajjal meg a tojássárgákkal összegyúrjuk.Ha esetleg túl keménynek bizonyulna,lazítsuk egy-két kanál tejföllel.
A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órát tegyük hűtőbe pihenni.Azután lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk,szaggatóval kiszúrjuk,ugyanannyi sima ,mint lyukas közepű korongot.A kiszúrt tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt szép aranysárgára sütjük.A lyukas tésztákat még forrón porcukorba forgatjuk.Ha kihűltek,dzsemmel kettőt-kettőt,egy simát és egy lyukast összeragasztunk.Tetejüket olvasztott csokival megcifrázzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók