2019. október 21., hétfő

Szilvalekváros kifli



Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg zsír
1 egész tojás
Csipet só (6 g)
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 dl tej

Tölteléknek: szilvalekvár (lehet más lekvár is)

Tetejére: 1 tojás, vaníliás porcukor

A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni, 10-15 perc.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és összemorzsoljuk a zsírral, hozzátesszük a tojást a felfutott élesztőt és összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehetünk még hozzá tejet.
Letakarva hagyjuk pihenni, amíg jól, megemelkedik. Enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk. Lisztezett felületen vékony korongokká nyújtjuk, nyolc egyforma cikkre vágjuk, a széles részére szilvalekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással hagyjuk fél órát kelni. Ez alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és 15- 20 perc alatt szép arany barnára megsütjük.
Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.






10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, imádom a szilvalekváros sütiket.

    VálaszTörlés
  2. Szia Rozika! Már hiányzott az új sütirecepted, jól néznek ki a kiflik, kipróbálom ezt a sütit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Orsi! Nagyon köszönöm, ígérem bepótolom a hiányt, csak még nem végeztem a kintiekkel :)

      Törlés
  3. Kedves Rozi! Már nagyon hiányoztál! Imádom a receptjeidet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nóra! Jól esik, hogy hiányoltál, és köszönöm, hogy kedveled a receptjeimet:)

      Törlés
  4. Itt az ideje a szilvalekváros sütik készítésének, örülök én is, hogy aktivizálódsz a blogodon :)

    VálaszTörlés
  5. Óh,de jó, és van is szilvalekvárom. És az időjárás is kedvez már a sütő melletti várakozásnak... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, de jó, hogy kedvet kaptál, remélem eddig meg is sütötted és sikert arattál vele :)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók