2019. november 5., kedd

Reszelt almás






Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
5 db tojás
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor (10 g)
1 citrom reszelt héja
2 evő kanál porcukor

Töltelékhez:

1,5 kg reszelt alma
Fahéj, ízlés szerint
Cukor ízlés szerint (én nem tettem, mert édes volt az alma)

Elkészítjük a tölteléket: A megmosott, magházától megtisztított almát lereszeljük és megpároljuk, ha savanykás az alma ízesítjük cukorral és jó bőven fahéjjal. Hűlni tesszük.

A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a 2 evőkanál por cukorral.
 A tojásokat szétválasztjuk, a tojás fehérjéket a 15 dkg cukorral felverjük kemény habnak, félretesszük.
 A sárgákat a vajjal kikeverjük, hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, és a citrom héjat.
 A tepsit (23 x 34 cm) kibéleljük sütő papírral, a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, rárakjuk az almát, szépen elsimítjuk, erre a keményre felvert habot majd a tészta 1/3 részét ráreszeljük, amit előzőleg fagyasztóba tettünk, hogy könnyebben tudjuk reszelni.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem 40 perc, de figyelni kell a tészta tetejét, amikor szép aranybarna kész van. Forrón beszitáljuk vaníliás por cukorral és tetszés szerint szeleteljük.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak néz ki,meg van a hétvégi sütink,köszönöm.

    Még szerencse hogy kint kevesebb lett a munka,ismét láthatjuk a sok finomságot és szépséget amit készítesz.Hiányoztak nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Lia, merem ajánlani, tényleg nagyon finom, süssed meg, elég nagy adag de elfogy nálatok is.

    Hát még nincs egészen vége a kintieknek, ma a rózsákkal szórakoztam, feltöltöttem érett trágyával a gyökereket, de igaz,vége fele járok:)

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók