2019. november 15., péntek

Almás kalács kreatívan



Recept: A tészta az Egyszerű kelt tészta alapján készült.

Töltelék: reszelt alma, vaníliás pudingpor, fahéj.

Hamarabb elkészítjük a tölteléket:
8 db közepes almát lereszelünk, megdinszteljük, ha savanykás az alma megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, mikor a tűzről levettük belekeverünk egy vaníliás pudingport, hűlni tesszük.

Elkészítés:
A megkelt tésztát lisztes deszkára borítjuk és finoman átgyúrjuk.

A tésztából két tányérnagyságú kerek formát nyújtunk. Az egyik lapra tesszük a reszelt almát, amit szépen elsimítunk, majd a széleit ráhajtjuk az almára. Erre rátesszük a másik lapot.


Nyújtunk még négy kerek lapot, aminek az átlaga 14 cm. A hegyesebb felénél villával mintát nyomunk, majd két háromszöget egymásra helyezünk, az alját felhajtjuk és a végénél összecsípjük.
Ilyet készítünk nyolc darabot.



A kinyújtott tésztából  kisebb kerek formákat vágunk, amit a képen látható módon egymásra rakunk és feltekerjük, az almás tészta felső lapját megjelöljük nyolc részre, középre helyezzük a feltekert tésztát, és a szélére az előzőleg elkészített formákat. A  megmaradt tésztát kinyújtjuk, levélmintát vágunk és rárakjuk.


Felvert tojással lekenjük, 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.


Miután kivettük a sütőből, még forrón lekenjük, cukros, vaníliás sziruppal, hogy szép fénye legyen.




4 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók