2019. november 22., péntek

Háromszínű kuglóf



Hozzávalók:

5 tojásfehérje
80 g cukor
50 ml tej
50 ml étolaj
1 vaníliás cukor
150 g liszt
8 g sütőpor

5 tojássárgája
80 g cukor
60 ml tej
50 ml étolaj
1 vaníliás cukor
150 g liszt
8 g sütőpor

Kakaó a szóráshoz

Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk, két tálba tesszük. Kimérjük a hozzávalókat. Az étolajat és a tejet egyszeri használatos pohárba mérjük.
A tojás sárgákat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajas tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet. Félretesszük, amíg elkészítjük a fehér tésztát.

A tojásfehérjéket a cukorral és vaníliás cukorral felverjük kemény habnak, mint az előző tésztánál lassanként hozzákeverjük az étolajas tejet végül a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 24-26 cm-s formát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk liszttel.

 Öntsük bele a tojássárgás tészta felét, az egész felületét szitáljuk be kakaóporral, majd rakjuk rá a tojásfehérjés tészta felét, ezt is szórjuk meg kakaóval, ismételjük meg a műveletet a megmaradt tésztákkal, majd tegyük  180 fokra előmelegített sütőbe 40- 45 percre. Süssük tűpróbáig. Amikor megsült, kivesszük a formából és rácsra tesszük kihűlni. Porcukorral beszitáljuk és szeleteljük.

Megjegyzés: A tésztát lehet ízesíteni narancs vagy citromhéjjal, én nem tettem, mert épp nem volt itthon.


5 megjegyzés:

  1. Nahát.... ez valami mesésen néz ki Rozi! Már nézem is, hogy van-e itthon minden hozzávaló... ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, nem igényes sütemény és hamar van az összeállítása:)

      Törlés
  2. Erre csak azt tudom írni, hogy nagyon ügyes vagy. Nem tűnik bonyolultnak ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Orsi, próbád ki, ha van narancshéjad tegyél bele, feldobja az ízét:)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók