2013. január 17., csütörtök
Lekvárral töltött sünik
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 kanál cukor
5 dl tej
1 dkg só
2 tojás,
1 dl olaj
kemény lekvár
tojás a lekenéshez.
A lisztet szitáljuk egy mélyebb tálba, és nyomjunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt,kevés tejben feloldjuk a cukrot,ráöntjük az élesztőre és kelesszük 15 percig. Ezután tegyük hozzá az olaj kivételével a többi hozzávalókat és jól dagasztjuk ki.Mikor kidagasztottuk hozzádagasztjuk az olajat is,letakarva,meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, mérjük ki mekkora süniket szeretnénk (én 10 db-ot vágtam)
gombóc alakúra formáljuk,kicsit kivágunk belőle a lábaknak,a többit ellapítjuk,beleteszünk egy kiskanál kemény lekvárt,a széleket behajtjuk,jól összenyomjuk és alulra tesszük.Ollóval bevagdossuk így kialakítjuk a tüskéket.A kivett tésztából kivágjuk a lábakat,lekenjük felvert tojással és beillesszük a süni alá.Szemes borsból szemeket rakunk és cukordíszből az orrocskáját.Így folytatjuk amíg az egész elkészül.Felvert tojással lekenjük,180 fokon szép aranybarnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Valami édesek........Ezt el kellene készíteni!:))
VálaszTörlésTücsi!
TörlésKészítsd el,az unokák nagyon megörülnek neki. :*
Rozi, nagyon remélem, ha elkészül, hasonlítani fog egy kicsit a Te sünijeidhez.:)) Szép napot!
TörlésSzáz év alatt se jöttem volna rá hogyan tüskézted ki a sünjeidet, ha meg nem nézem a receptet.
VálaszTörlésNagyon szépek!!!
Kedves Rozi!
VálaszTörlésNagyon tetszenek a sütik, de én nem tudok rajonni, hogyan készítetted a tüskéket. Segítenél?
Köszönöm! Kati
Lehet nem olvastad el a receptet,mert ott leírtam,hogy ollóval vágom ilyen tüske alakúra,nagyon egyszerű:)))
TörlésElolvastam, hogy ollóval keszíted, a hogyan volt kérdés ;)))
TörlésElolvastam, hogy ollóval keszíted, a hogyan volt kérdés ;)))
Törlés