2013. január 22., kedd

Vanília krémes palacsinta,őszibarack mártásban

                             

Hozzávalók a palacsintához:

20 dkg finomliszt,1 csipet só,2 tojás,2 dl tej,
2 dl ásványvíz vagy szódavíz,vagy kevés szódapor a vízhez,fél dl olaj.

A lisztet és a sót keverőtálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, a liszthez adjuk, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és kézi vagy elektromos habverővel simára-csomómentesre eldolgozzuk. Ezután több részletben hozzákeverjük az ásvány- vagy szódavizet, letakarjuk, és legalább fél órát pihentetjük.

Egy közepes, 20-22 cm átmérőjű serpenyőt (még a teflonbevonatút is!) az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenünk olajjal. A többi olajat a palacsintatésztába keverjük, ha sűrűnek találjuk, még egy kevés buborékos ásvány- vagy szódavizet adunk hozzá – a hígabb tésztából vékonyabb, a sűrűbből vastagabb palacsinták lesznek.


Krém:
4 dl tej,1 tasak vaníliás pudingpor,
2 vanília cukor,4 tojássárgája
6 dkg porcukor.

A krémhez, 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport.
A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön/gőz fölött, folyamatosan keverve besűrítjük, hagyjuk langyosra hűlni.

Őszibarack mártáshoz:
1 nagy doboz őszibarackbefőtt,(820 g)kevés fahéj,2 evőkanál. étkezési keményítő.

A mártáshoz az őszibarackokat leszűrjük, gerezdekre vágjuk, 2 felezett őszibarackot villával összetörünk.
A befőtt lében az étkezési keményítőt, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Beletesszük a pépesre tört és a darabos őszibarackot,óvatosan összekeverjük.

Tálalás előtt,lapos tányérra teszünk a mártásból,rá az elvágott palacsintákat,tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük,jelen esetben szeder befőttel,de lehet ízlés szerint díszíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók