2016. január 31., vasárnap

Orchidea szelet



Hozzávalók a mákos tésztához:

8 tojásfehérje
23 dkg cukor
23 dkg darált mák
3 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

Sárga krémhez:

8 tojássárgája
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 és fél vaníliás pudingpor (60g)
5 dl tej
30 dkg vaj

Tejszínes krémhez:

3 dl tejszín
10 dkg olvasztott csoki
2 evőkanál porcukor

Tetejére: csoki máz, 6 dkg porcukor, narancslé, mennyit felvesz, hogy épp nedves legyen.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk, sütőpapírral kibélelt, 26x36 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kb. 20 perc de, függ a sütőtől. Hűlni tesszük.

A krémhez a hozzávalókat a vajon kívül csomómentesre összekeverjük, és lassú tűzön folytonos keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. Mikor kihűlt a kikevert vajjal összekeverjük és a mákos tésztára, simítjuk.

A tejszínből és porcukorból kemény habot verünk, és hozzácsurgatjuk a felolvasztott csokoládét majd a sárga krémre, simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, bevonjuk csoki mázzal.

A porcukrot narancslével megnedvesítjük, jól kikeverjük, habzsákba tesszük és vékony csíkokat húzunk majd hurkapálcikával meghúzogatjuk minden második sort ellentétes irányban húzzuk. Kihűtve szeleteljük.






17 megjegyzés:

  1. Ez egy csodasütemény!!! Nagyon jól mutat és gazdag ízekben, finom lehet. Nemsokára nekiállok, megsütöm :) Hogy ez mennyire csábító :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Vicuska,érdemes megsütni,nagyon finom és jó nagy adag.

    VálaszTörlés
  3. Imádok minden mákos sütit, így ezt is - előre! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a kedvenceim közé tartoznak a mákos sütemények:)

      Törlés
  4. Drága Rozika! Minden süteményed egy csoda! Mi csak gyönyörködhetünk benne, nagyon köszönöm, szerintem mindenki nevében mondhatom. :)
    Kérdésem lenne, hogy kinyomtathatnám-e az Orchidea szelet receptjét. Köszönettel: Panni (Egyenlőre még azt sem tudom, hogy lehet?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen,kedves vagy, nagyon örülök kedves szavaidnak:)
      Nem tudom lehet-e nyomtatni, ha másként nem megy, másold át a Wordba, onnan biztosan ki tudod,

      Törlés
    2. Köszönöm szépen Rozika. Kimásolom. Puszillak <3

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Vicuska! Köszönöm, hogy rákérdeztél, kifelejtettem a receptből, rögtön be is írom: 26x36 cm.

      Törlés
  6. Köszönöm, hétvégén szeretném megsütni :) Már alig várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska!

      Sok sikert, majd mond el a véleményed!

      Törlés
    2. Nagyon-nagyon finom sütemény, sajnos csak nagyobb tepsim volt, így laposabb lett a sütim, de sok lett és mind el is fogyott:) Megismétlem a közeljövőben és megosztom a blogomon, hogy minél többen megismerjék.

      Törlés
    3. Örülök, hogy tetszett,az nem baj ha laposabb, az a fontos, hogy finom legyen, ismételjed meg, biztosan elfogy.

      Törlés
  7. Csodaszépek a torták,az Orchidea szeletet biztosak megsütöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon finom sütemény, majd mond el, nálatok hogy ízlett?

      Törlés
  8. A kep láttán ugy ereztem hogy ez a nekem való sutemeny, amíg meg nem lattam a pudingport a sarga kremben. Nem ertem hogy nagy szakacsnok miert hasznalnak pudingport amikor olyan egyszerű egy francia sarga kremet elkesziteni

    VálaszTörlés
  9. Sutotem nem ecer mar de nemlehet meguni koszonom a receptet ☺️

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók