2015. december 25., péntek

Kapuciner szelet




Hozzávalók a kevert tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl étolaj
6 evőkanál liszt
½ Csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 csomag instant kávé

Csoki máz

A kevert tésztához a tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, lassanként hozzácsepegtetve az étolajat.
Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, az átszitált kakaóport és a tojások keményre felvert habját, összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt 30x22 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, és hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal kikeverjük. Két részre vesszük, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport a másikba a kávét.

A tésztát kettészeljük, az egyik lapra rárakjuk kávés krémet, rátesszük a másik lapot, rárakjuk a kakaós krémet, kihűtjük, majd bevonjuk csoki mázzal, és a tetejét olvasztott fehér csokival megirkázzuk.


2 megjegyzés:

  1. Sokszor megsütöttem ezt a csodálatos sütit,mondhatom a családom kedvence lett! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy a család kedvence lett, nálunk is az, minden ünnepi asztalon ott van:)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók