2016. július 14., csütörtök

Sajtos- virslis kelt kiflik



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 egész tojás és egy sárgája
5 dkg vaj
5 g só

Töltelékhez:

Szendvics sajt, virsli vagy grill kolbász.

Tetejére 1 felvert tojás, reszelt sajt

Elkészítés: 1 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáteszünk egy kanál lisztet, összekeverjük és hagyjuk felfutni.
A lisztet tálba szitáljuk, az olvasztott vajon kívül belerakjuk a hozzávalókat, a meglangyosított tejet, végül a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, végül beledagasztjuk a vajat és letakarva duplájára kelesztjük.
Mikor jól megkelt, nyújtódeszkára tesszük, felgyúrjuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk. Ki mekkora kifliket szeret. Minden darabot gombóccá formázunk, és kör alakúra kinyújtjuk, majd nyolc egyenlő részre vágjuk.

A töltelékhez a sajttal körbetekerjük, a kolbászokat rárakjuk a tészta szélesebb felére és felcsavarjuk.
Tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, hagyjuk a tepsiben kelni, amíg láthatóan megemelkednek, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók