Hozzávalók a kakaós piskótához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
10 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg
porcukor
20 dkg
kókuszreszelék
Továbbá: rum, 15 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál étolaj
A piskótához a tojás sárgákat a cukorral, vízzel fehéredésig
keverjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojások keményre felvert habját,
összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt 26x36 cm-es tepsiben 180 fokra
előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón cérnával kettészeljük, és alufólia
segítségével feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, és
hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A kihűlt piskótát kitekerjük, enyhén meglocsoljuk rummal
ízesített sziruppal, rásimítjuk a krém felét és feltekerjük, ugyanígy járunk el
a másik piskótalappal is, hideg helyre tesszük, mikor jól áthűlt, bevonjuk csoki
mázzal.
A csokit vízgőz fölött az olajjal összeolvasztjuk, és a
tekercseket bevonjuk vele. Nekem egy kevés csoki megmaradt, ezért miután
megkötött a máz, a megmaradt csokival bevonalaztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése