2016. július 24., vasárnap

Kókuszos piskótatekercs


Hozzávalók a kakaós piskótához:

6 tojás
12 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
10 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó

Krémhez:

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék

Továbbá: rum, 15 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál étolaj

A piskótához a tojás sárgákat a cukorral, vízzel fehéredésig keverjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojások keményre felvert habját, összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt 26x36 cm-es tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón cérnával kettészeljük, és alufólia segítségével feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

A kihűlt piskótát kitekerjük, enyhén meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, rásimítjuk a krém felét és feltekerjük, ugyanígy járunk el a másik piskótalappal is, hideg helyre tesszük, mikor jól áthűlt, bevonjuk csoki mázzal.
A csokit vízgőz fölött az olajjal összeolvasztjuk, és a tekercseket bevonjuk vele. Nekem egy kevés csoki megmaradt, ezért miután megkötött a máz, a megmaradt csokival bevonalaztam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók