2015. május 13., szerda

Pizzás csiga


 Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 tojás
2,5 dl tej vagy víz
1,5 kiskanál só (6 g)
1 kiskanál cukor

Töltelék:
20 dkg sonka
10 dkg bacon szalonna
20 dkg reszelt sajt
Pizza szósz, ketchup-l helyettesíthető.

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, miután felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket: A sonkát és bacont húsdarálón ledaráljuk, a sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, (én 70cm hosszú és 30 cm szélesre nyújtottam, hogy ne legyen vastag a tészta) megkenjük pizza szósszal, rárakjuk a darált sonkát, végül a reszelt sajt háromnegyedét.
Feltekerjük és egy éles késsel 2 ujjnyi szeletekre, vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, egymástól kicsit távolabb, fél órát pihentetjük majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra, sütjük.




Az alsó képen a töltelék hozzávalóit nem daráltam, csak apró kis kockákra megvágtam, tovább ugyanúgy készül, mint a fenti receptnél.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet! Ha itthon lesz a kis "csipet csapatom" megcsinálom nekik, biztos hamar elfogy majd:-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva! Igen,nagyon finom,jó könnyű a tésztája,a töltelékkel lehet variálni,ha elkészíted biztos sikered lesz vele.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók